В Разград не може да бъде осъществено раждане, тъй като в

...
В Разград не може да бъде осъществено раждане, тъй като в
Коментари Харесай

Затвориха родилното в Разград

В Разград не може да бъде осъществено раждане, тъй като в отделението по неонатология в локалната болница МБАЛ " Св.Иван Рилски "  няма лекар, заяви Нова тв. 

 

“Временно е прекратен приемът на родилки, като в незабавни случаи родилките се одобряват на територията на лечебното заведение, експертите ги преглеждат, преценят съответния случай и ги изпращат към прилежащи лечебни заведения ”, изясни Теодор Гарвалов-председател на Съвета на шефовете МБАЛ-Разград.

 

Всички останали бременни сами трябва да търсят здравни заведения за раждането, а болничното заведение в града незабавно търси лекари. 
 
Такова е ситуацията от 5 август, от тази дата родилния бранш е затворен. В момента в болничното заведение има две млади дами в отделението по патологична бременност - и двете не са наясно къде ще родят.   “Ще бъде доста мъчно, тъй като наоколо други лечебни заведения няма ”, споделя една от бременните пациентки, която е от Исперих.  

 

В дребната регионална болница пациентите минали през АГ-отделението от началото на годината  са близо 500.  Родените през тази година бебета са 137 и единствено 12 от тях са били недоносени.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР